Noè Rivas

Músic – ANIMADOR

EL LLARG VIATGE DE L’ARC DE SANT MARTÍ

Cada 3 de desembre celebrem el DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT (que jo crec personalment que d’alguna manera ho som tots) com a clam contra la seva discriminació i intentant avançar perquè puguin gaudir plenament i equitativament dels seus drets.

OBJECTIUS DE L’ESPECTACLE

  • Fomentar la reflexió i el debat sobre les mesures necessàries per promoure la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat a Europa.
  • Sensibilitzar l’opinió pública sobre l’heterogeneïtat de la categoria “persones amb discapacitat” i sobre els membres d’aquest col·lectiu que s’enfronten a múltiples formes de discriminació.
  • Sensibilitzar sobre el dret dels nens i els joves amb discapacitat a la igualtat de l’ensenyament, per tal d’afavorir la seva plena integració a la societat i que es fomenti el desenvolupament d’una cooperació europea entre els professionals de l’ensenyament de nens i joves amb discapacitat.

És en aquest marc que va néixer aquest espectacle: El Viatge de l’Arc de Sant Martí, un monòleg musical barrejat amb tècniques d’animació d’allò més participatives, per fer-nos veure, de forma lúdica, tot allò que es pot aprendre de les persones amb discapacitat i com enriqueixen la nostra vida.

BREU SINOPSI:

Un nen, que ja de petit volia ser pilot, ens explica com, en fer-se gran, va conduir la primera nau de l’espai, una moderna arca de Noè galàctica, a la recerca d’un planeta habitable.

El viatge parteix del planeta gris i travessarà els planetes groc (amb una llum encegadora), el planeta lila (amb una atmosfera que fa impossible la comunicació), el planeta vermell (amb un éssers imprevisibles ) i el planeta blau (un planeta ple d’inventors ). Gràcies a l’ajut dels habitants d’aquests planetes, que han desenvolupat algunes estratègies d’allò més originals per sobreviure, podran arribar al planeta ideal, al planeta transparent, un planeta que admet tots els colors, totes les diferències enriquidores i a tot aquell que vulgui viure en pau.

Qui sap si aquest viatge pot ser l’origen del nostre planeta …

El llarg viatge de l'arc de sant Martí-1

L'arc de sant Martí 0001

L'arc de sant Martí 0002