Espectacles

01- VINE A LA FESTA

Un espectacle d’animació esbojarradament divertit i participatiu. És el fruit de la fusió de ritmes ben diversos (música tradicional, músiques d’en Noè, rumba, swing, blues, reggae …) i d’una recerca de timbres, modulacions, colors i matisos sorprenents que el converteixen en una experiència festiva única.

Pot:

  • adaptar-se a qualsevol època de l’any (nadal, carnaval, sant Jordi, estiu, tardor …) amb repertori concret de la festa
  • treballar centres d’interès ben diversos
  • adaptar-se a la idea de la vostra festa del vostre esplai o agrupament, de la vostra entitat, del vostre carrer o ciutat …

Ras i curt:

Danses i cançons per fer passar una bona estona nens, joves i adults.

02- CANTARELLEJANT

Un espectacle senzill  dirigit específicament  als nois i noies més petits.

Un seguit de cantarelles ben alegres, de danses calmades i de músiques per tal que educadors, pares, nois i noies puguin gaudir d’una experiència festiva feta a la seva mida.

Pot adaptar-se a qualsevol època de l’any (carnaval, castanyada, Nadal, la primavera, l’estiu …) amb repertori concret de la festa i també treballar centres d’interès ben diversos ( el cos humà, els transports, els fenòmens meteorològics … ).

03- IGUALS I BEN DIFERENTS

Vivim en una societat plena d’inseguretats i la diferència es viscuda amb por, amb menyspreu per tot allò que no és part de la nostra quotidianitat, d’aquí que els nostres nois i noies, els nostres joves mostrin certes actituds racistes i xenòfobes.

Altre gent omple fulls i més fulls per definir la multiculturalitat o intenta ser tan políticament correcte que tot el que ve de fora és bo perquè és exòtic, i fidels a aquesta idea s’esforcen a aprendre coses “de fora” ja sigui cuina, danses, cançons, frases fetes… quan més rares millor.

Aquest espectacle parteix d’un plantejament ben diferent, lluny dels dos anterior. Vol fer obrir  els ulls per descobrir les persones que tenim al costat,  escoltar-les, aprendre  diferents batecs i ritmes de vida, mirades des d’altres angles, altres flaires, altres sons… I, sense adonar-te’n tot això fer que  formin part de nosaltres i ens ajudi a descobrir diferents horitzons, perspectives noves, pensaments que ni tan sols ens havíem  plantejat.

Aquest espectacle és un cant a la convivència, la interculturalitat, la sensibilitat, el saber veure i escoltar més enllà del nostre horitzó diari i a qüestionar-se la nostra quotidianitat, els nostres rols…. I tot això d’una forma lúdica, divertida, participativa, gens planfetària, vital.

L’objectiu és viure una experiència de convivència entre gent que l’atzar ha portat a l’espai on es viurà aquest espectacle.

04- LA FIRA DELS INSTRUMENTS

Un espectacle de butxaca òptim per espais petits ( biblioteques, petits teatres, sales de centres cívics, sales polivalents, escoles … )

En Noè us presentarà tot un seguit d’instruments amb els quals farem una un petit concert amb músiques i danses d’arreu del món. Els nois i noies seran els protagonistes de l’espectacle: els músics i a la vegada el cantants i dansaires, acompanyats dels educadors o familiars.

La participació, l’alegria, el voler compartir una bona estona farcida de música és el motor  d’aquesta fira tan especial.

05- EL LLARG VIATGE DE L’ARC DE SANT MARTÍ

Cada 3 de desembre celebrem el DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT (que jo crec personalment que d’alguna manera ho som tots) com a clam contra la seva discriminació i intentant avançar perquè puguin gaudir plenament i equitativament dels seus drets.

OBJECTIUS DE L’ESPECTACLE

  • Fomentar la reflexió i el debat sobre les mesures necessàries per promoure la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat a Europa.
  • Sensibilitzar l’opinió pública sobre l’heterogeneïtat de la categoria “persones amb discapacitat” i sobre els membres d’aquest col·lectiu que s’enfronten a múltiples formes de discriminació.
  • Sensibilitzar sobre el dret dels nens i els joves amb discapacitat a la igualtat de l’ensenyament, per tal d’afavorir la seva plena integració a la societat i que es fomenti el desenvolupament d’una cooperació europea entre els professionals de l’ensenyament de nens i joves amb discapacitat.

És en aquest marc que va néixer aquest espectacle: El Viatge de l’Arc de Sant Martí, un monòleg musical barrejat amb tècniques d’animació d’allò més participatives, per fer-nos veure, de forma lúdica, tot allò que es pot aprendre de les persones amb discapacitat i com enriqueixen la nostra vida.

BREU SINOPSI:

Un nen, que ja de petit volia ser pilot, ens explica com, en fer-se gran, va conduir la primera nau de l’espai, una moderna arca de Noè galàctica, a la recerca d’un planeta habitable.

El viatge parteix del planeta gris i travessarà els planetes groc (amb una llum encegadora), el planeta lila (amb una atmosfera que fa impossible la comunicació), el planeta vermell (amb un éssers imprevisibles ) i el planeta blau (un planeta ple d’inventors ). Gràcies a l’ajut dels habitants d’aquests planetes, que han desenvolupat algunes estratègies d’allò més originals per sobreviure, podran arribar al planeta ideal, al planeta transparent, un planeta que admet tots els colors, totes les diferències enriquidores i a tot aquell que vulgui viure en pau.

Qui sap si aquest viatge pot ser l’origen del nostre planeta …

06- JA HA ARRIBAT LA TARDOR

L’estiu ha marxat i ja tenim aquí la tardor: els dies s’escurcen, cauen les fulles, els ocells migren, el temps canvia i venen les pluges; la natura es vesteix amb uns colors encisadors , comencen les escoles, els esplais, els agrupaments.., arriba un bon temps per fer excursions i un bon temps d’anar a poc a poc… Una època per viure bé.

Però que passaria si un dia la tardor no arribés i nosaltres amb els nostres records l’haguéssim de crear? Recordaríem els seus sons, les seves flaires, els seus àpats, les seves celebracions? Sabríem explicar les seves històries? Taral·lejaríem les seves melodies i cançons? Retindríem a la memòria tots els seus instants?

La resposta a tot això la trobareu participant i essent protagonistes d’aquest espectacle.

07- A L’HIVERN, CADA FESTA UNA CANÇÓ

Ha arribat el fred i amb ell l’hivern. A l’inrevés del que es podria pensar, és una època plena de vida i festa al nostre país. Aquest espectacle us vol ajudar a celebrar, en viu i en directe,algunes de les seves festes.

Amb sant Nicolau descobrirem com les nostres festes també tenen alguns referents europeus, farem el nostre pessebre particular tot visitant la fira de santa Llúcia, celebrarem el Nadal tot descobrint alguns dels instruments més tradicionals de la festa, celebrarem la festa del innocents, farem d’investigadors per trobar l’Home dels Nassos que ha vingut a l’espectacle, veurem l’arribada dels reis d’Orient a diferents punts de Catalunya, celebrarem un Carnestoltes ben original i per acabar tots plegats acomiadarem l’hivern.

08- NOÈ I EUGENI

Un duet farcit de música i festa que omplim els carrers i places d’alegria, de vida, de comunicació i de ganes de celebrar.

El nostre és un espectacle hipnòtic, participatiu, ple de somriures, de complicitats…

Un espectacle senzill i directe, sense trampa ni cartrons. Música directa al cor per compartir-la en família, amb els amics… Música per fer de cada festa un dia únic i especial.

Nosaltres ja hi som, tan sols hi faltes tu…

09- QUARTETTO DE TRES

TOQUEN TRES I BALLEN TOTS

Tres músics us convidem a una experiència festiva única. La fórmula és ben simple: a partir de la participació del públic ( cantant, ballant, rient, escoltant, picant de mans… ) fem néixer tota una gamma de colors musicals que inunden l’espai de festa, de vida, d’harmonia…

Un espectacle tranquil però intens que podreu trobar tant a exteriors com a interiors, a pobles i a ciutats, a escoles, esplais o agrupaments, a carrers i places…

10- ELS MANETES

Som 4 músics amb experiències molt diverses en el món de la música ( i d’altres móns) que van d’aspectes tan diversos com: el rock, el funky, la cançó d’autor, el jazz, la improvisació musical, la creació d’espectacles de dansa, la música infantil i familiar, el folk, música clàssica….

Plegats ja hem treballat en alguns projectes i aquest és un d’ells, un al que li tenim molt de carinyo: la recuperació d’un repertori de música tradicional o de creació per portar-la per arreu del nostre país d’una forma fresca, viva i directa. Valsos, pasdobles, masurques, polques, jotes, tangos, boleros i molts d’altres ritmes formen el nostre repertori.

La nostra música és idònia per animar una trobada de gegants ( ho fem fa força anys a Girona a la trobada que per sant Narcís organitza La Fal·lera ) o també per fer un concert ( com els que hem fet, entre altres llocs, a la festa de Perot lo Lladre de Castellserà, al Correllengua de Sant Joan de Mediona …) o podem animar un ball com ho hem fet a Mollerussa dins els actes del Tricentenari i també en alguns Centres Cívics d’arreu del nostre país.

11- ELS CINC DITS D’UNA MÀ

Per allà l’any 1977 en Xesco Boix, que ja portava força anys en el món de l’animació va conèixer quatre animadors que començàvem per aquelles èpoques i va anar establint contacte amb nosaltres de forma individual.

El dia 9 de maig de 1980 a les 17’00h. ens va convocar a una reunió al pis on vivia per aquelles èpoques, al carrer Bailèn de Barcelona i així va néixer el col·lectiu: ELS CINC DITS D’UNA MÀ.

No érem pas un grup estable d’animació , érem cinc animadors que fèiem la mateixa feina i que teníem molt en comú i que volíem compartir les nostres experiències, les nostres energies, la nostra amistat, la nostra música per fer de la feina de cantar per a la mainada una feina professional i digne. Aquests eren els nostres principis.

Ara, 30 anys després, tornem als escenaris a compartir amb vosaltres la nostra banda sonora.